Fémbe zárt női lelkek – Kortárs szoborkiállítás az Esernyősben (VIDEÓ)

/, TérFormaSzín, videotar/Fémbe zárt női lelkek – Kortárs szoborkiállítás az Esernyősben (VIDEÓ)

Fémbe zárt női lelkek – Kortárs szoborkiállítás az Esernyősben (VIDEÓ)

Az óbudai Esernyős Galériában a kortárs szobrok szerelmesei megtalálják számításukat, ugyanis a Budapest Art Week részeként Mata Attila alkotásai mutatják meg azt, hogyan is kell a nőiséget fémmel körülölelni. 

061.hu

Mata Attila tevékenysége során mindvégig az anyagformálásban téri feszültségeket teremtve alakítja a szobrok felületeit. Acrystal és fém kettősségével formál félbevágott hasábokat, síkokat, szálakat, és ezek eleven gabalyodása kelti életre szemünk láttára alakjait. Azzal a kíváncsisággal és szenvedéllyel, ahogyan a végtelen tér és anyagok kombinálhatósága izgatja, ugyanazzal a lelkes és analitikus szemlélettel tér vissza minduntalan az emberábrázoláshoz. Műveinek meglepően nagy részét nők ihlették. Különleges formaisága, a rejtélyes, megfejtésre váró mozzanatok, és mindeközben az anyagok egyszerűsége és szépsége a nőies vonásokat erősítik művészetében. Ezek az ismertetőjegyek meghatározóak a Mata-művekben, de korántsem merítik ki szobrainak gondolatiságát.

A kiállítás megtekinthető április 28-ig.

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi Rita

By |2019-04-01T06:37:26+02:00március 30th, 2019|061, TérFormaSzín, videotar| Fémbe zárt női lelkek – Kortárs szoborkiállítás az Esernyősben (VIDEÓ) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

A Gerilla Press csapatához 2013-ba kerültem belpolitikai újságíróként. Jelenleg a Pesti Mese rovatból született Nullahategy.hu kulturális magazin projektvezetőjeként Budapest belső életéről szólnak beszámolóim. A PestiSrácok.hu-n szociális és közéleti témákat dolgozom fel.